Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena u prvih 6 mjeseci 2011. godine u brojkama

Mala scena održala je od 1. siječnja do 30 lipnja 2011. godine 3 premijere i igrala 11 repriznih naslova. Odigrali smo sveukupno 225 izvedbi pred 22.968 gledatelja. Gostovali smo u našoj zemlji 45 puta i odigrali 65 predstava, a sudjelovali smo na 4 festivala. U inozemstvu smo odigrali 6 izvedbi na 2 festivala. Na gostovanjima nas je sveukupno vidjelo 6.243 gledatelja.

Tijekom ovog razdoblja osvojili smo 10 nagrada i dobili još jednu nominaciju! Aktivno smo sudjelovali u radu Mreže neovisnih kazališta u kazališnih družina u Hrvatskoj, a bili smo i dio projekta Umrežimo se kazalištem. A sve sa samo 4 zaposlena djelatnika!

"Kraljevna na zrnu graška" u Osijeku

Naša najstarija predstava "Kraljevna na zrnu graška", koja je svoju praizvedbu imala dalekog 1. srpnja 1986. godine u DV Tratinčica u Zagrebu, gostovat će u Osijeku na Ljetu kulture 7. srpnja u 21 sat u prostoru Barutane. Ako još niste vidjeli ovu našu slavnu predstavu koju već punih 25 godina igraju Vitomira Lončar i Ivica Šimić, svakako dođite i provjerite zbog čega je preživjela tolike godine.

"Zagrljaj" u Okinawi

Nova plesna predstava Male scene "Zagrljaj" gostovat  će u dalekom Japanu na međunarodnom festivalu kazališta za djecu "Kijimuna Festa" od 19. - 26. srpnja ove godine. Ovo je već treći puta da Mala scena gostuje na ovom festivalu koji je dio najveće mreže azijskih festivala za djecu. Ove godine će na festivalu gostovati 51 predstava sa 170 izvedbi iz 14 zemalja, a održat će se i 4 simpozija, 4 seminara, 1 izložba i 10 radionica. "Zagrljaj", predstavu za djecu od 6 godina na više, odigrat ćemo 5 puta. Ivica Šimić održat će predavanje o kazalištu za najmlađu publiku na konferenciji koja se održava unutar festivala, a Vitomira Lončar će govoriti na simpoziju na temu kako kazalište za djecu kroz interkulturne projekte može doprinijeti smanjenju nasilne komunikacije koja može rezultirati izbjegavanjem konfliktnih situacija uključujući i rat.

"Patchwork family" u Linzu i na Okinawi

Interkulturni i interkontinentalni projekt "Patchwork Family" koji režira Ivica Šimić upravo je završio sedmodnevnu radionicu unutar Shäxpir festivala u Linzu, Austrija, a novi se ciklus nastavlja od 26.-31. srpnja na Okinawi, u Japanu. Projektu su se priključili i novi partneri pa su sada sudionici ovog najvećeg projekta za djecu koji se trenutačno radi u svijetu kazališta iz Japana, Koreje, Taiwana, Kine i Hong Konga, Rusije, Italije, Austrije te Mala scena iz Hrvatske. S radošću objavljujemo da je naš novi partner i Pekinška opera iz Beijinga, Kina. Premijera predstave održat će se u srpnju 2012. na  ASSAFEST-u u Seulu, Koreja, nakon kojega će predstava igrati po festivalima svih zemalja partnera.

"Kamenje" u Makedoniji

Ove se godine u Bitoli, u Makedoniji, održava prvi po redu "Bitolino", međunarodni festival kazališta za mladu publiku na koju je pozvana i naša najnovija predstava "Kamenje". Predstavu ćemo odigrati 7. kolovoza, a uz Malu scenu na festivalu će gostovati i predstave iz Slovenije, Bugarske i Makedonije. Sponzor naše predstave je Garnier.


"Kraljevna na zrnu graška" na Špancirfestu

Na ovogodišnjem Špancirfestu, koji se već godinama održava krajem kolovoza u Varaždinu, gostovat će i ove godine Mala scena i to s predstavom "Kraljevna na zrnu graška". Šetate li ovim naši predivnim baroknim gradom 23. kolovoza, potražite nas u 10 i 18 sati i pogledajte našu predstavu!

I, na kraju sezone, zahvaljujemo svim našim gledateljima i malim i velikim, sponzorima, medijima i financijerima te vas pozivamo da nas pratite i tijekom slijedeće sezone!

Srdačan pozdrav!
Vitomira Lončar
direktorica

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by