Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Lipanj u Maloj sceni
(1. lipnja 2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Ivica Šimić ponovno izabran za Glavnog tajnika ASSITEJ

Na kongresu ASSITEJ-a, svjetske udruge kazališta za djecu i mlade, koji se od 20. do 29. svibnja ove godine održao u Kopenhagenu i Malmoeu, Ivica Šimić ponovno je izabran za Glavnog tajnika svjetskog centra ASSITEJ i to s velikom podrškom članova: 141 glas za, 6 protiv i 16 suzdržanih (svaka delegacija ima 3 glasa). Ova snažna podrška Ivici Šimiću za naredni mandat velika je potvrda uspješnosti rada tajništva svjetskog centra koje od 2008. godine ima sjedište u Zagrebu, a ujedno pokazuje i položaj Ivice Šimića u kazalištu za djecu i mlade u svijetu.

Pročitajte čestitku Ministra kulture Republike Hrvatske mr. Jasena Mesića Ivici Šimiću

Priča o oblaku u Egiptu

Mala scena odlazi u srijedu 8. lipnja u Kairo, Egipat gdje će na festivalu predstava za bebe od 0-3 odigrati tri izvedbe slavne predstave za malene od 1,5 godina na više - Priča o Oblaku i to na engleskom jeziku. Unutar festivala Ivica Šimić održat će i dva seminara o kazalištu za najmanju publiku za kazalištarce i učitelje.

Zagrljaj u Japanu

U utorak 7. lipnja u 18 sati izvest ćemo u Maloj sceni obnovljenu plesnu predstavu Desanke Virant i Nane Šojlev za djecu od 6 godina na više ZAGRLJAJ. Mala scena predstavu obnavlja za nastup na festivalu Kijimuna Festa koji će se u srpnju održati na Okinawi u Japanu. Predstavu ćemo u Japanu odigrati pet puta, a Ivica Šimić će sudjelovati na konferenciji te održati nekoliko radionica.

Na dalekoj Okinawi, na kojoj Mala scena gostuje treći put, Vitomira Lončar i Ivica Šimić održat će i audiciju za japanske umjetnike za projekt Patchwork Family kojeg Mala scena razvija sa partnerima iz Europe i Azije.  Audicija za europske umjetnike održat će se u Linzu od 26. lipnja do 3. srpnja, gdje će se projektu pridružiti i Dražen Čuček.

Ovca za cijeli život u Šibeniku

I ove godine Mala scena sudjeluje na Festivalu djeteta u Šibeniku. Naša najnovija predstava za djecu od 4 +  Ovca za cijeli život igrat će u šibenskom kazalištu 26. lipnja u 19 sati. Ako ljeto provodite u Šibeniku ili ako ste na Šibenskom festivalu, a niste još vidjeli Ovcu, svakako dođite!!

Predstave u lipnju

U lipnju imamo još samo nekoliko izvedbi :

Priča o kotaču gostuje u ponedjeljak 6. lipnja u Istarskom narodnom kazalištu u Puli i to na talijanskom jeziku.

Ovca za cijeli život igra u Maloj sceni 6., 7. i 11. lipnja u 10 sati.

Krava Ružica gostuje u Makarskoj 9. lipnja u 19 sati.

Zahvaljujemo svima koji su nas pratili tijekom sezone i koji nas i dalje podržavaju. Nakon ljetne stanke, javit ćemo vam se krajem kolovoza i najaviti našu sezonu 2011./2012.  Želimo vam ugodne i bezbrižne ljetne praznike!

Vitomira Lončar, direktorica

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by