Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Svibanj u Maloj sceni
(3.05.2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

U travnju, 10 nagrada za Anu i Miu!

Ana i Mia, naša sada već slavna predstava autorskog dvojca Anica Tomić - Jelena Kovačić, osvojila je već 12 nagrada uz 2 nominacije.

Na upravo završenom 11. Naj, naj, naj festivalu na kojem je predstavljeno 16 predstava iz zemlje i inozemstva, Ana i Mia osvojila je tri nagrade: Nika Mišković za najbolju glavnu žensku ulogu, Mia Biondić za najbolju žensku sporednu ulogu, a Jelena Kovačić i Anica Tomić za najbolji autorski projekt!

Na festivalu Mali Marulić u Splitu, predstava je osvojila tri nagrade: Anica Tomić nagrađena je za najbolju režiju, a Mia Biondić i Nika Mišković za najbolje ženske uloge!

Na beogradskom proljetnom festivalu Pozorište Zvezdarište, predstava je osvojila čak četiri nagrade - nagradu za najbolji tekst, mlade glumice Nika Mišković i Mia Biondić osvojile su nagrade za najbolje ženske uloge, a predstava je dobila i Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini.

Mjesec travanj završili smo tako sa sveukupno 10 nagrada! Čestitke cijeloj ekipi!

U svibnju predstavu očekuje i nastup na Festivalu glumca u Vinkovcima. Želimo cijeloj ekipi puno uspjeha.

Ako još niste, pogledajte zadnju predstavu u sezoni u utorak 10. svibnja u 18 sati u Maloj sceni, a ako živite u Osijeku, svakako dođite na Osječko ljeto 7. srpnja u 21 sat u Barutanu!

Kamenje

Naša uspješnica za mlade od 10 godina na više, iz veljače ove godine, postigla je veliki uspjeh odigravši oko 40 predstava u polusezoni. Ovakav lijepi prijem kod publike došao je nenadano s obzirom na tematiku kojom se predstava bavi. No, izgleda da smo uspjeli temom dodirnuti i osvijetliti jedan specifičan dio odrastanja djece koja tek ulaze u svijet mladih. Nedavno smo, s ne malim iznenađenjem u našim novinama pročitali vijest koja kao da opisuje našu predstavu:

Djevojčica (13) i dječak (12) kamenjem gađali vozila na autocesti Zagreb - Lipovac

Djevojčica u dobi od 12 godina i dječak od 13 godina bacali su kamenje na vozila na autocesti Zagreb-Lipovac s nadvožnjaka kod Babine Grede ... Nimalo bezopasna dječja igra odigrala se 8. travnja, a zbog bacanja kamenja oštećena su dva automobila kojima su u vožnji - bačenim kamenjem promjera 3 do 5 centimetara - razbijena prednja vjetrobranska stakla. Srećom, nitko nije ozlijeđen ...

Srećom!!! U našoj predstavi vozač, na žalost, smrtno strada i onda se otvaraju pitanja odgovornosti i krivnje kako mladih tako i društva za takvo ponašanje.

Ne propustite pogledati predstavu prije ljetne stanke. Igramo ju 11., 12. i 13. svibnja. Ako vas zanima grupni posjet kazalištu, nazovite i organizirat ćemo termin samo za vas!

Izleti u Zagreb

Ako dolazite u Zagreb na izlet, ne propustite posjetiti Malu scenu i organizirati predstavu za vaše učenike ili djecu vašeg vrtića. Kazališna predstava će oplemenit će ih, ali im i omogućiti nezaboravan susret s umjetnicima. Ovu će uspomenu djeca dugo pamtiti i posjet kazalištu sigurno će biti vrhunac njihovog doživljaja Zagreba.

Nazovite nas na telefone: (01) 468 3352, 468 3373, 468 3944; fax. (01) 468 3370 ili nam pišite na e-mail adresu: info@mala-scena.hr i rezervirajte svoj termin.

S radošću vas očekujemo!!!

Ovca za cijeli život odabrana za festival u Šibeniku

Ovca za cijeli život, naša uspješnica za djecu od 4 godine na više, odabrana je za nastup na Šibenskom festivalu. Lijepa je to nagrada za Dražena Čučeka i Srđanu Šimunović koji su ovo proljeće iz predstave u predstavu rasli u svojoj igri i dosegli velike umjetničke vrhunce u ovoj neodoljivoj priči o na izgled nazamislivom prijateljstvu između Ovce i Vuka.

Predstava u Šibeniku održat će se 26.6. u 19 sati!!!

Najava za rujan

Naše matineje petkom i subotom nećemo održavati do rujna. Isto tako, našu nagradnu igru kojom smo darivali vjerne gledatelje tijekom sezone nastavit ćemo u jesen s novim, vrijednim nagradama naših sponzora.

Pratite našu web stranicu i informirajte se o rasporedu i repertoaru kazališta.

Vitomira Lončar, direktorica

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by