Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Proljeće s Malom scenom
(veljača 2011.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dodjite u kazalište

Dragi prijatelji,

Zima još uvijek ne popušta i još uvijek ne dopušta proljeću da uđe u školske učionice, u vrtove ili u parkove.  Zima je još tu, ali proljeće dolazi i osjećamo ga u nabreklim pupovima i u sve duljim danima. Sigurni smo da vi već planirate izlete u Zagreb ili po Zagrebu sa svojim učenicima želeći im pokazati ono najljepše što naš glavni grad nudi svakom djetetu i mladom čovjeku. Šetnja gradom i posjet muzejima, Zoološki vrt i Maksimir nezobilazne su postaje vašeg izleta. Ovo se, naravno, odnosi i na zagrebačke škole koje isto tako smišljaju načine kako poboljšati kvalitetu nastave i kako djeci omogućiti raznovrsniju ponudu koja će unijeti živost i raznolikost u svakodnevnu nastavu. Mi u Maloj sceni mislimo da bi jedna od postaja vašeg izleta ili mogućnost promjene, trebala biti i kazališna predstava u našem kazalištu. Mala scena sa svojim repertoarom, vrhunskim umjetničkim predstavama koje će zabaviti, potaknuti i podići vašu djecu ali i atmosferom koja vlada u našem kazalištu na Medveščaku, idealno je mjesto za predah i odah, za odmor i odlazak, barem na trenutak, u prostore duhovne nadgradnje i umjetničkog stvaranja.

Priuštite svojoj djeci vrhunski kazališni užitak i omogućite im uživanje u umjetničkim ostvarenjima koja će ih svrstati u jednaku poziciju sa djecom cijeloga svijeta. Kazalište Mala scena jedino je hrvatsko kazalište za djecu i mlade sa svjetskom reputacijom i vaša djeca imaju pravo dobiti istinito umjetničko iskustvo.

Kazalište Mala scena započelo je 2011. i drugo polugodište školske godine sa dvije nove predstave koje vam od srca preporučujemo:

Ovca za cijeli život

nizozemske autorice Maritgen Matter, topla je, predivna priča o prijateljstvu vuka i ovce za niži školski uzrast i starije vrtićke grupe.  

Jedne hladne zimske večeri, Vuk se prazna želuca probija kroz snijeg. "Glad, glad, glad", mrmlja i traži nešto za jelo. Odjednom ugleda toplu i udobnu staju. Ondje ga prijateljski prima Ovca, koja mu odmah nudi mekano sijeno i vrući čaj, no to Vuku nije po ukusu! Kako bi Ovcu dobio nasamo, predlaže joj da pođu na kratko sanjkanje u potrazi za "iskustvom". Njegov je plan odvesti ovcu na samotno mjesto i pojesti ju. Ovca je potpuno oduševljena pustolovnim putovanjem i zajedno uskaču u Vukove sanjke. Jure po snijegom prekrivenim brdima i maštaju o čudesnom svijetu zvanom "Iskustvo". Tijekom putovanja, Vuk i Ovca zbližavaju se na neočekivane načine. Vukove namjere da pojede ovcu popuštaju pred njenim šarmom njenim naivnim prijateljstvom i njezinom snalažljivošću.

Napravljena kao mali musical sa izvanrednim glumačkim ostvarenjima Dražena Čučeka i Srđane Šimunović, ova će predstava oduševiti vašu djecu od 4 do 8 godina, ali i vas starije. Ovca za cijeli život pružit će vam istinski kazališni doživljaj.

Kamenje

angažirana je predstava za mlade od 9 godina na više koja tretira problem neprihvatljivog društvenog ponašanja mladih. Istinita je to priča o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s  mosta na autocestu, usmrtili vozača automobila. Ispisana je kao drama za dva glumca koji igraju svaki po dvije uloge - tinejdžera i detektiva te prati tijek događaja iz dviju vizura: samih dječaka i policajaca koji ih traže. Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je već sada pravi mladenački kazališni hit! Mladi glumci Marko Hergešić i Filip Lozić od kritike su već proglašeni nadama hrvatskog glumišta! Dodjite i osvjedočite se o iznimnom talentu i kvaliteti naših mladih glumaca.

Predstava Kamenje impresionirala je kazališnu kritiku, koja je naročito pohvalila naše mlade glumce! Oni svojom silnom mladenačkom energijom "nose" predstavu i ne daju publici da dodje do daha. Počitajte kritike na internetskoj stranici Male scene!!

Sponzor predstave Kamenje

nagrađuje najbolje argumentacije o krivici/odgovornosti mladih ljudi za počinjeno djelo poklon paketima. Ove argumentacije postavljamo i na našu Facebook stranicu. Na kraju sezone, organizirat ćemo i tribinu na temu odgovornosti maloljetnika za nasilničko ponašanje. Pogledajte predstavu i uključite se u javnu raspravu o odgovornosti mladih!!!

Javite nam se!

Nazovite na tel. (01) 468 3352, 468 3373, 468 3374, 462 4099, 468 3944 ili pišitie na info@mala-scena.hr i mi ćemo vam pomoći organizirati posjet Maloj sceni na jednu od naših predstava.

Posjetite i našu internetsku stranicu www.mala-scena.hr i upoznajte se s našim repertoarom i ponudom.

Vidimo se na nekoj od naših predstava!

Srdačan pozdrav

Vitomira Lončar
direktorica

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by