Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Veljača u Maloj sceni
(7.veljače 2011)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Premijera predstave "Kamenje"

Dragi prijatelji kazališta Mala scena, s radošću najavljujemo novu premijeru u našem kazalištu! Nakon manje od mjesec dana od premijere Ovce za cijeli život, u nedjelju 13. veljače u 20 sati premijerno ćemo izvesti našu drugu predstavu u 2011. godini:

KAMENJE australskih glumaca Toma Lycosa i Stefe Nantsoua jedan je od tekstova za mladu publiku koji su doživjeli svjetski uspjeh i koji su postali nezaobilaznim repertoarnim izborom većine kazališta za mladu publiku u svijetu. I ovim naslovom Mala scena svrstava se u red svjetskih kazališta koja svoj repertoar temelje na tekstovima i/ili temama koje se duboko tiču života mladih danas i ovdje.

Dva dječaka od 13 i 15 godina, bacajući kamenje s nadvožnjaka na jureće automobile prouzroče nesreću i smrt vozača. U sudskom procesu postavlja se pitanje krivnje i kazne, ali i odgovornosti za takav nesretan događaj. Tko je odgovoran za mladenačko nasilničko ponašanje i mnoge nesreće koje prate takvo ponašanje? Jesu li dječaci krivi ili nisu i, ako jesu, kako ih kazniti? I vi ćete moći sudjelovati u anketi i glasati nakon predstave za ili protiv krivice naših likova iz predstave za počinjena nasilnička djela. Na kraju sezone organizirat ćemo i okrugli stol na ovu temu. Mala scena ovom predstavom, a nakon Krave Ružice i Ane i Mie, nastavlja niz društveno angažiranih predstava, a u skladu s jednom od svojih osnovnih strategija - društveno odgovornim angažmanom.

U predstavi igraju mladi glumci Marko Hergešić i Filip Lozić.

Garnier - generalni sponzor predstave "Kamenje"!

Nakon suradnje u predstavama "Debela" i "Vanda", kazalište Mala scena s radošću objavljuje vijest da je GARNIER, poznata francuska kozmetička tvrtka, ponovno naš generalni sponzor na Sceni za mlade! Tema predstave "Kamenje", koja problematizira nasilje mladih i među mladima, te koja otvara pitanja društvene odgovornosti, zainteresirala je našeg dugogodišnjeg sponzora koji se, uz samu produkciju predstave, odlučio uključiti i u popratne aktivnosti koje planiramo organizirati. Svakoga mjeseca naš će sponzor nagrađivati najbolje argumentirane komentare objavljene na facebook stranici Male scene, a sudjelovat će i u organizaciji Okruglog stola o predstavi "Kamenje" krajem sezone. U vremenu kada poduzetnički programi i projekti u kulturi pomalo gube bitku s recesijom, povratak ovog našeg sponzora od velike je važnosti za kazalište Mala scena te se i ovoga puta nadamo uspješnoj suradnji.

Ovca za cijeli život i u veljači

Našu novu predstavu "Ovca za cijeli život" za djecu od 4 godine na više koju je publika odlično primila, možete pogledati svake subote u veljači u 17 sati! Ne zaboravite da i naše predstave za najmlađu publiku, djecu od 1,5 godine na više, igramo svakog petka u 17 i 18.30 sati te subotom u 10 i 11.30 sati - i tako sve do Uskrsa!

Nagradna igra

I ovoga mjeseca nagrađujemo nagradama naših sponzora Vas koji ste ispunili našu anketu i na taj nam način omogućili da vidimo što mislite o našem radu ne bismo li svakim danom bili sve bolji. Čestitamo nagrađenima!

  • Informatički tečaj u Infokatedri dobila je Branka Škugor,
  • tečaj engleskog u školi Inicijativa pohađat će Nikolina Krupljanić,
  • knjigu Naklade Ljevak osvojila je Ivanka Sabadin Ferenčak,
  • a dvije besplatne ulaznice za neku od predstava subotom kazališta Mala scena osvojio je Darko Zorić.

Čitajte nas na Večernjakovoj blogosferi!

Od rujna prošle godine svake nedjelje Vitomira Lončar piše blog na Večernjakovoj blogosferi o situaciji u kulturi u Hrvatskoj, s nagalskom na kazališnu djelatnost. Pratite nas na blogosferi preko internetske stranice Male scene i saznajte više o tome kako izgleda kazalište - iza pozornice.

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by