Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Studeni u Maloj sceni
(29.10.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dragi prijatelji,

jesen vam donosi niz zanimljivih kazališnih događanja u Maloj sceni. Nakon izuzetno uspješne engleske turneje Padobranaca, nastavljamo putovati i svijetu predstavljati hrvatsku kazališnu umjetnost za djecu. Ovaj mjesec ćemo ugostiti i sjajnu predstavu za odrasle Istarskog narodnog kazališta, svojevrstan nastavak naše nekad vrlo popularne Večernje scene. Osim toga, pozivamo vas da barem jedan petak ili subotu u studenom posvetite kazalištu i počastite djecu i mlade kvalitetnom predstavom, bilo da je riječ o traženim klasicima ili nešto novijim naslovima. Također, ne propustite ovogodišnju Noć kazališta 20.11., kada će kazališta biti predmet susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja.


Vikend predstave u Maloj sceni

Padobranci su krajem listopada oduševili londonsku publiku, dobili su nekoliko odličnih kritika te pozive na gostovanja u Dansku i Macao, a dobra je vijest da 20. studenog ovaj svjetski hvaljeni biser kazališta za djecu možete ponovno pogledati u Maloj sceni.

Uz Padobrance, matineje u studenom ponovno donose i neke od naslova koje niste dulje vrijeme imali priliku vidjeti: popularna obiteljska predstava Bum Tomica igra 13. studenog, tinejdžerski hit Debela možete vidjeti 20. studenog, Baukač prvi put u ovoj sezoni igra 6. studenog, a netom nagrađena predstava za mlade Ana i Mia na repertoaru je također 6. studenog. Mlada glumica Nika Mišković upravo je za ulogu Ane u ovoj predstavi dobila nagradu za najbolju glumicu na 13. festivalu HC Assitej u Čakovcu.

Ulaznice za sve predstave rezervirajte online ili na telefon 468 3352.

Čast

Zadovoljstvo nam je ugostiti Istarsko narodno kazalište s novim kazališnim hitom, predstavom Čast, koju je Ivica Šimić režirao ovu jesen.

Mnogi od vas još se sjećaju sjajnih naslova koje smo do prije nekoliko godina igrali na Večernjoj sceni. Čast je predstava za odrasle potpuno u skladu s estetikom Večernje scene Male scene. U prvom su planu temeljni odnos između žene i muškarca, raspad braka, zaljubljivanje u mlađe žene i starije muškarce, položaj djece u tim razrušenim brakovima. Čast - emocije koje nadilaze sapunice… Komad Joanne Murray-Smith uprizoren je u četrdesetak zemalja i nebrojeno produkcija, igran godinama na Broadwayu, nagrađivan i afirmiran kao kazališna uspješnica, potvrđivan kao sjajan repertoarni potez i – najvažnije – kao velika prilika za prave glumačke parade. Predstava u režiji Ivice Šimića te u izvedbi Mirele Brekalo Popović, Zorana Gogića, Lane Gojak i Helene Minić, doživjela je same pohvale kritike.

Predstavu možete pogledati 16., 17., 18. i 19. studenog u 20 sati. Cijena ulaznice je 60 kn, a za studente i umirovljenike 50 kn.

Sveti Nikola i Djed Mraz

Tradicionalno, i ove godine u prosincu igramo predstave sa svetim Nikolom i Djedom Mrazom. Postavili smo sve termine u slobodnoj prodaji, stoga Vas pozivamo da pogledate raspored igranja i već sada rezervirate svoja mjesta! 

Cijena ulaznice za ove predstave je 40 kuna, a molimo vas da pripremite darove za djecu.

Ivica Šimić ponovno u Irskoj

Nakon uspješnog gostovanja s Pričom o oblaku u Belfastu i Corku u svibnju, Ivica Šimić vraća se u Irsku, kako bi održao predavanja o kazalištu za male bebe. Ista će predavanja održati i u dalekom Taiwanu, u Taipeiu.

Mala scena u mreži neovisnih kazališta

Mala scena se učlanila u novoosnovanu mrežu neovisnih kazališta i kazališnih družina unutar Kazališnog epicentra

Mreža je otisnula zajedničku programsku knjižicu kojom će se njezine članice zajednički predstavljati javnosti; organizirat će međunarodni kazališni festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u svibnju 2011. godine te će organizirati burzu kazališnih predstava namijenjenih školama, vrtićima i ostalim zainteresiranim javnostima u Zagrebu, ali i njezino širenje prema partnerima u drugim gradovima i županijama. Prva je Burza predviđena za rujan 2011.

Donacija Rosalovih proizvoda

Tvrtka Neva donirat će kazalištu Mala scena kvalitetne Rosal proizvode za njegu lica i usana. Zahvaljujemo donatoru!

Mala scena nagrađuje

U suradnji  sa sponzorima, u studenom nagrađujemo čitatelje naše web stranice:

- Vanja Nikolić osvojio/osvojila je dvije ulaznice za matineje Male scene

- Kristina Macuka osvojila je Knjigu bez imena Naklade Ljevak

- Daniela Meštrović ići će na informatički tečaj u Infokatedru

- Ratka Lasić učit će engleski u Inicijativi

Čestitamo!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by