Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Listopad u Maloj sceni
(29.9.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dragi prijatelji,

prvi mjesec naše nove kazališne sezone je iza nas. Uspješno smo odigrali premijeru školskog mjuzikla Vagon prvog razreda, pred nama su ponovno velika svjetska gostovanja, ali i ona domaća, raspisali smo audiciju za novu predstavu za djecu, nastavljamo vas nagrađivati...

Novost je i da smo postali član novoosnovane mreže nezavisnih kazališta i kazališnih družina unutar Kazališnog epicentra, a registriranih u Očevidniku Ministarstva kulture. Između ostalog, program rada mreže obuhvatit će i pokretanje burze kazališnih predstava neovisnih kazališta i kazališnih družina namijenjenih školama, vrtićima i ostalim zainteresiranim javnostima.

Publici u obrazovnim institucijama koji organiziraju grupne posjete kazalištu, od listopada na dalje možemo preporučiti prijevoz do Male scene kvalitetnim autobusima našeg novog partnera Čazmatransa

Sve u svemu, puno je događanja pred nama, stoga čitajte nas i vidimo se u kazalištu!

Vagon prvog razreda

Dinamična gluma, kakva i priliči "prvašićima", upotpunjena je šarenom pozornicom na kojoj je putujući vlak, spreman za posjete stvarnim učionicama prvih razreda, a cijelo ozračje zaokružuju glazbene točke koje djeluju "zarazno" na sve u publici., napisala je kritičarka Glasa koncila nakon premijere naše najnovije predstave.

Naš popularni Vagon nakon 22 godine i dalje nastavlja voziti i uveseljavati djecu od 4 do 9 godina, a ove sezone predstava je osvježena novim, mladim glumačkim imenima. U režiji Ivice Šimića, igraju Katarina Baban, Lucija Barišić, Matko Knešaurek ili Dunja Fajdić, Nataša Kopeč, Tomislav Kvartuč. 

Vagon prvog razreda puno putuje po cijeloj Hrvatskoj, stoga nas nazovite i pozovite Vagon u svoj grad, vrtić ili školu!

Vitomira Lončar u blogosferi

Vitomira Lončar pridružila se blogerima na Večernjakovoj blogosferi te s čitateljima dijeli svoja razmišljanja o kazalištu, o slamkama spasa, o životu i svijetu... Čitajte i komentirajte - svaki tjedan novi, zanimljivi post!

Međunarodna gostovanja

Padobranci nastavljaju osvajati svijet! Nakon 30-ak međunarodnih festivala te uspješnih nastupa u najpoznatijim svjetskim kulturnim centrima u Washingtonu i Sydneyu, idući mjesec zaokružit će ovaj sjajan niz, s dvanaest izvedbi u europskoj prijestolnici izvedbenih umjetnosti, londonskom Barbican Centru.

Nakon engleske turneje Kristine Bajze Marčinko i Tomislava Krstanovića, i Vitomira Lončar s predstavom Priča o kotaču kreće na put. Točnije, na međunarodni festival Cornici zerosei - International Festival of Theatre and Culture for the early childhood, u Trstu. Vitomira će za talijanske mališane predstavu izvesti dva puta, i to na talijanskom jeziku!

Zahvaljujemo Ministarstvu kulture na podršci.

Audicija

Kao jedno od rijetkih hrvatskih kazališta, ponovno dajemo priliku glumcima! Nedavno smo raspisali audiciju za našu najnoviju predstavu za djecu Ovca za cijeli život, koju će režirati Snježana Banović. Probe počinju u 6. studenoga 2010. a premijera se predviđa za 28. siječnja 2011.

Pozivamo profesionalne glumice i glumce da dođu u Malu scenu 7. listopada 2010. u 12.30 sati i pokažu što znaju. Uvjeti: znanje pjevanja i plesanja. Sve informacije na vita@mala-scena.hr

Ana i Mia

Naša predstava za mlade Ana i Mia nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Komad mladog uspješnog autorskog tandema Anice Tomić i Jelene Kovačić, u izvedbi izvrsnih Nike Mišković i Mije Biondić, dobio je još jedno priznanje. Predstava je uvrštena u selekciju ASSITEJ-evog festivala u Čakovcu koji okuplja najuspjelije hrvatske predstave za djecu i mlade.

Dođite u Malu scenu 16. listopada u 20 sati i saznajte znate li uistinu što su to anoreksija i bulimija, kako izgleda život oboljelih i kako se njihovi bližnji nose s tom opasnom bolešću od koje obolijeva sve više mladih (ne samo cura!). Snažna i potresna priča, o prijateljstvu prije svega, sigurno će vas potaknuti na razmišljanje.

Matineje

Popis svih naših predstava u listopadu na slobodnoj prodaji možete naći ovdje. Odaberite najprikladniju predstavu prema dobi djece i  uputite se u Malu scenu na obiteljsko druženje!

Gostovanja

Osim navedenih međunarodnih gostovanja,  u listopadu naše predstave možete vidjeti širom Hrvatske:

Zahvaljujemo Ministarstvu kulture na sufinanciranju gostovanja.

Knjiga bez imena - autor anoniman!

Tarantino se miješa s Da Vincijevim kodom u ovoj prvotno samostalno objavljenoj internetskoj senzaciji. Što god činio, ne čitaj Knjigu bez imena! Knjiga bez imena, djelo anonimnog autora, donosi smrt svakom tko je pročita.

Napeti krimi roman za tinejdžere i sve koji se tako osjećaju u izdanju Naklade Ljevak, idealan je poklon za Noć vještica! U suradnji s izdavačem pripremili smo posebnu akciju!

Redovna cijena: 139 kuna - 10% popusta = 125 kuna

PRVIH DESET ČITATELJA NEWSLETTERA KOJI NARUČE KNJIGU PUTEM E-MAILA marketing@naklada-ljevak.hr DOBIVA JOŠ JEDNU KNJIGU NA POKLON! POŽURITE!

Nagradna web anketa

Odlična praksa nagrađivanja naše publike se nastavlja! U suradnji sa sponzorima, u listopadu ćemo razveseliti:

  • Željku Jembrih informatičkim tečajem u Centru za obrazovanje Infokatedra
  • Anu Lasić tečajem engleskog jezika u Inicijativi
  • Ivanu Pavić Mikolaučić dvjema ulaznicama za matineju Male scene
  • Nevenku Bunić Knjigom bez imena, u izdanju Naklade Ljevak

Čestitamo! Ostali, ispunite web anketu!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by