Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Dobrodošli u novu sezonu!
(27.8.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

O kazalištu za djecu, krizi i odgovornosti

Dragi prijatelji,

nadam se da ste se odmorili, zabavili i napunili novom energijom za jesen i izazove koji su pred nama! 

Ulazimo u novu sezonu, koja je pod jakim utjecajem krize u kojoj živimo. No, u takvom vremenu odgovornost je umjetnika prema djeci još i veća nego u vremenu blagostanja. Mi smo pozvani da djeci osiguramo sigurnost duhovnoga rasta, da ih sačuvamo ne od grubosti ovoga svijeta ili od krize, mi to ne možemo, nego od potpunoga gubitka temeljnih vrijednosti. Sudjelujte i Vi u našoj borbi za očuvanje prava djeteta na kulturu i umjetnost jer su to prava i Vaše djece.

Moja razmišljanja na temu kazališta za djecu i vremenu krize, pravima djeteta na umjetnost i odgovornosti odraslih da im to pravo omogućimo pročitajte ovdje. Javite nam vaša razmišljanja na e-mail ili na naš Facebook profil.

Do tada, upoznajte se s našim premijernim i repriznim predstavama u novoj sezoni jer smo široku ponudu pažljivo slagali i prema uzrastu djece i prema temama koje dotiču. Odaberite ono što Vam se čini privlačnim i primjerenim za Vašu djecu i povedite ih u Malu scenu!

Ivica Šimić, umjetnički direktor

Repertoar u novoj sezoni

Mala scena nastavlja svoj umjetnički put, vremenu usprkos. Slijedeći svoju misiju i viziju, Mala scena ostaje mjesto umjetničkog odgoja djece i mladih, kazalište koje postavlja pitanja i nudi rješenja za dvojbe koje prate dječje odrastanje. U tom duhu, nova sezona donosi dva nova naslova i jednu obnovu te trinaest dobro poznatih predstava iz proteklih sezona za različite uzraste djece i mladih.

Na početku nove školske godine u Malu scenu ponovno stiže Vagon prvog razreda, mjuzikl za djecu od 4 do 9 godina. Naš Vagon vozi već 22 godine! Nastao u suradnji Zvjezdane Ladika i Ivice Šimića, ove sezone je osvježen novim mladim glumačkim imenima. Razveselite svoje najmlađe i za povratak u školske klupe, darujte im predstavu punu pjesme, plesa, zezalica i zagonetki iz dječjih čitanki. Uz predstavu svako dijete dobije program-vagončić, a u našem dućanu možete nabaviti CD s pjesmicama. Premijera je 6. rujna, a prva repriza 11. rujna. Rezervirajte svoja mjesta!

Duhovitu predstavu o Vuku i Ovci redateljica Snježana Banović priprema za kraj siječnja 2011. U ovoj potpuno neobičnoj priči Ovca i Vuk se upoznaju te se, suprotno svim očekivanjima, svide jedno drugom. No, hoće li se Vuk moći oduprijeti napasti da pojede Ovcu? Ovca za cijeli život višestruko je nagrađivana dječja slikovnica, između ostalog i Njemačkom nagradom za književnost za mlade 2004. godine. 

Na proljeće 2011. vas očekuje još jedan napeti komad za mlade - Kamenje. Dva dečka iz dosade bacaju s mosta kamenje na cestu i slučajno usmrte vozača. Koje će biti posljedice njihova čina? Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i kod nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava će sasvim sigurno biti pravi mladenački kazališni hit! Režirat će je prema tekstu australskih autora Ivica Šimić.

Tijekom cijele sezone nastavljamo našu međunarodnu suradnju i nastupe na festivalima. Tako Padobranci u listopadu igraju u kultnom londonskom Barbican Centru, Kotač igra na festivalu u Trstu na talijanskom jeziku, Ana i Mia nastupaju na Festivalu HC Assitej u Čakovcu, dok Oblak putuje u Kairo, gdje će igrati na engleskom jeziku.

Subotnje matineje

Djeco, roditelji, djedovi i bake, od 10. rujna nastavljamo naša vikend druženja! Postavili smo raspored predstava na slobodnoj prodaji sve do studenog, pogledajte što vam nudimo i put Male scene! U rujnu pogledajte i rezervirajte ulaznice za:

Gostovanja

U rujnu nas možete vidjeti i izvan Male scene:

Sponzori i podupiratelji Male scene

U nastavku vam predstavljamo sponzore koji će nas pratiti ove sezone. Od srca se zahvaljujemo tvrtkama koji su i u teškim vremenima (o)stale uz nas, koji podržavaju naša nastojanja da održimo visoku razinu kvalitete umjetničkoga stvaranja te uistinu razumiju i vole kazališnu umjetnost, poštuju naš rad i ono što im, kao pravi partneri, možemo ponuditi. Naravno, zahvale idu i Gradskom uredu za kulturu i Ministarstvu kulture koji prate naš program.

B.net Hrvatska je vodeći pružatelj usluga kabelske distribucije i treći telekom operator po broju korisnika na hrvatskom tržištu. Kompanija je nastala spajanjem dvije vodeće kabelske kuće, u rujnu 2007. te je danas jedna od rijetkih operatora koji hrvatskim privatnim i poslovnim korisnicima nudi cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga: odnosno kabelsku televiziju (više od 160 atraktivnih regionalnih, nacionalnih i svjetskih programa), brz širokopojasni pristup internetu i uslugu telefonije. B.net ima doseg do 250 tisuća hrvatskih kućanstava putem vlastite mreže, i to  u svim najvećim nacionalnim geografskim i gospodarskim sjedištima (Osijeku, Rijeci, Solinu, Splitu, Velikoj Gorici, Zadru i Zagrebu), a tijekom višegodišnjeg rada etablirao se i kao pouzdan poslovni partner za više od 300 domaćih i međunarodnih tvrtki čiji uspjeh i razvoj prati i unaprjeđuje inovativnim telekomunikacijskim rješenjima.

Ako ste se oduševili finim i prekrasno oblikovanim tortama  na našim premijerama, onda svakako posjetite Slatku tajnu i naručite slastice za bilo koju prigodu, od vjenčanja, dječjih rođendana, krštenja... Kremasti kolači, domaći kolači, torte svih oblika, veličina i okusa (autići, barbie-torte, medeki, bubamare, žabice, ježići...) - nema toga što Štefica Horvatinec i njezini suradnici ne mogu izraditi za vas!

Proizvode Slatke tajne možete kušati na samom ulazu Jarunske tržnice, gdje je smještena vitrina proizvoda Slatke tajne. Svježe, domaće kolače možete kupiti svaki dan od 08-15 sati (osim ponedjeljka), naručiti tortu, organizirati dostavu... Za domaćice koje će i same poželjeti izraditi kolače i torte, recepte gospođe Štefice možete pronaći u knjizi Moji najbolji kolači, u izdanju Gospodarskog lista. U slast!

Najstariji hrvatski web studio - ADOR  - bavi se izradom websiteova od 1996. i svaki njihov proizvod rezultat je timskog rada profesionalaca, oblikovan prema potrebama klijenta i u skladu s postavljenim marketinškim i komercijalnim ciljevima. Internet prezentacija općenito je prihvaćena kao izvrsna nadopuna ili čak zamjena za tiskane materijale pa se svakako javite Adoru ako još niste prisutni na internetu ili ako želite ojačati svoju poziciju!

Ako su vam potrebne usluge kvalitetnog grafičkog dizajna  i pripreme za tisak, nazovite naše dugogodišnje partnere Kaligraf!

Moderna Hrvatska posjeduje snažan medijski motor Večernji list, tradicionalni nacionalni list s jakim regionalnim izdanjima i broj jedan na tržištu oglašavanja. List odlikuju dva značajna „znaka kvalitete“: svi u Hrvatskoj poznaju Večernji list kao medijski brand (100 - postotna prepoznatljivost), a jedan od tri čitatelja u zemlji pri spomenu riječi novine prvo pomisli na Večernji list. U znak dugog poznavanja u mnogim ga hrvatskim obiteljima od milja zovu „Večernjak“. Upravo u vremenima dinamičnih razvoja čitatelji mogu biti sretni da se mogu osloniti na objektivan, raznovrstan, zanimljiv i šarolik izvor informacija kao što je „Večernjak“ i  pri tom znati da svaki članak zaista posjeduje težinu. Značaj Večernjeg lista pojačava još jedna posebnost. Za tisuće Hrvatica i Hrvata koji žive i rade u Europi , Americi i Australiji on predstavlja dnevnu novinsku vezu s domovinom putem specijalog izdanja za inozemstvo koje se producira u Frankfurtu. Novine su za svoje uspjehe dobile brojne međunarodne nagrade poput IFRA Cross Media Award-a 2006, INMA Awarda i IFRA Cross Media Award-a 2008. S „Večernjakom“ se uvijek može računati.

tportal.hr jedan je od najposjećenijih domaćih portala koji uz vrhunska novinarska imena nudi i niz usluga po koje korisnici rado "svrate" i kojima se uvijek rado vraćaju. Sadržajno je najbogatiji, pri čemu kvaliteta sadržaja tijekom dana ne opada – dnevno se, kroz različite rubrike, objavi preko 150 tekstova – obzirom na raspon teme, brzinu kojom se sadržaj mijenja i ritam objavljivanja tportal je najsličniji novinskoj agenciji 21. stoljeća.
Osim bogatog sadržaja tportal.hr korisnicima nudi i veliki broj popratnih, iznimno korisnih servisa. Među najpopularnije svakako spadaju Telefonski imenik s interaktivnom kartom, najveći virtualni shopping centar u Hrvatskoj – shopping.tportal.hr, Fonoteka, Playtoy, Webmail itd.

Teatar.hr nezaobilazno je mjesto za sve ljubitelje izvedbenih umjetnosti - na jednom mjestu pronaći ćete raspored izvedbi svih predstava u Hrvatskoj, opis svake od njih, multimediju, recenzije korisnika, ali i vijesti iz zemlje i inozemstva....

Portal Kamo.hr dio je međunarodne mreže portala specijelizirane za područje kulture. Osim u Hrvatskoj, portale imamo i u Mađarskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji. Naša vrijedna ekipa svakodnevno prati i na portalu objavljuje sve informacije vezane uz kulturne programe, pa se na našoj stranici mogu naći detaljan tv program, lista filmskih projekcija i kazališnih predstava, zatim izložbe, festivali, koncerti i slično, a naši posjetitelji kroz nagradne igre mogu osvojiti i ulaznice za različita kulturna događanja. Preglednost i pouzdanost informacija ono je što nas čini omiljenima među posjetiteljima kulturnih programa koji portal Kamo.hr posjećuju u sve većem broju.
Tražite li informacije o bilo kojem kulturnom događaju u Hrvatskoj - kliknite na Kamo.hr!

Klinfo.hr - prvi je info vodič kroz događanja za djecu i obitelj na razini cijele Hrvatske. Ideja je nastala kao rezultat želje da roditelji i odrasli općenito, brzo i jednostavno dođu do informacija o kvalitetnim kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima za djecu koja mogu obogatiti njihovo djetinjstvo.
Portal je započeo svoj rad u studenom 2008. godine kao servis, no do danas je narastao u pravi mali obiteljski portal, odnosno središnje mjesto za sve sadržaje i informacije posvećene djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, ali i roditeljstvu općenito kroz niz zanimljivih rubrika.

Moje dijete je mjesečnik za trudnice, roditelje predškolaca i sve kojima je struka vezana uz djecu. Planiranje roditeljstva, očekivanje porođaja, njega novorođenčeta, odgoj, jelovnici, nagradne igre samo su dio korisnog sadržaja. Stručni tekstovi isprepliću se sa zanimljivim kolumnama i specijalnim prilozima u želji da svaki čitatelj pronađe nešto za sebe, educira se i zabavi. Glavni cilj je motivirati roditelje da djecu odgajaju mudro, u ljubavi, s puno strpljenja i razumijevanja.

Roditelji.hr internetski je portal koji na jednom mjestu nudi mnoštvo informacija o roditeljstvu ili planiranju trudnoće. Pregršt tekstova i savjeta, fotografija, novosti, nagradnih igara, ali i zajednica s forumom temelj su ovog portala. Na jednome mjestu čitajte o trudnoći, porođaju, odgoju, zdravlju i prehrani beba, djece vrtićke i školske dobi. U pisanju tekstova korišteni su brojni izvori, od  priznate stručne literature do tekstova novinara i iskusnih roditelja.

Što se u vrtiću radi, važno je znati, da mama i tata što manje pati. Kada se smijem, i što me ljuti u vrtiću mom, o tom se ne šuti. Iako sam mali, svašta želim znati i  zato se vrtić jako isplati.

Časopis za prave mame, tate, tete, bake… U pretplati u SVIM vrtićima u Hrvatskoj!

Moj vrtić - priručnik za sretnije odrastanje!

Tel: 01 38 66 977 moj.vrtic@zg.t-com.hr

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by