Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Lipanj u Maloj sceni
(1.6.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dragi prijatelji,

polako, ali sigurno se bližimo kraju naše kazališne sezone. Ponosni smo na sve što smo napravili ove recesijske sezone i godine. Naime, privatnoj inicijativi nije lako ploviti uzvodno u teškim vremenima, no upravo nam vi, naša publika, dajete uzlet sa svakom potvrdom da je ono što radimo ispravno.

U mislima smo već u idućoj sezoni, počinju probe za našu prvu premijeru, Vagon prvog razreda. No, prije nego se rastanemo i odemo na zaslužene praznike, dajemo kratki pregled onoga što nas još čeka u lipnju.

Vikend matineje

Pretprošli smo se vikend uz Priču o kotaču oprostili od ovosezonskih matineja, predstava za građanstvo. Osim poznate subote, na vaš smo zahtjev za predstavama za najmlađe, za koje je malo teže dobiti ulaznice, uveli i predstave petkom popodne. Isto vas čeka i u novoj sezoni od rujna, a prve ćete predstave u slobodnoj prodaji moći pogledati već 11.9. Pratite našu web stranicu, budite nam prijatelj na popularnom Facebooku, gdje ćemo objavljivati novo postavljene termine.

Irska mini turneja

Ivica Šimić se upravo vratio iz Irske, gdje je igrao Priču o oblaku na međunarodnom festivalu u Belfastu te u gradskoj knjižnici u Corku. Također, oduševio je teenagere za koje je održao radionice o kazalištu. Ovo gostovanje nije prošlo bez problema, ili izazova, kako to volimo definirati u novije vrijeme. Naime, kofer sa scenografijom se izgubio u zračnom prostoru i nije na vrijeme stigao u Belfast te smo morali u roku dva dana izraditi potpuno novu scenografiju i poslati je brzom dostavom u Belfast. Hvala Dunji Niemčić, autorici scenografije i rekvizite, koja je dva dana bez prestanka radila ne bi li napravila sve one figurice bez kojih je nemoguće ispričati ovu priču najmlađima.

Ivica je došao pun impresija o Irskoj. Osim priča o najfinijim vrstama piva, iznenadila nas je informacija da u Irskoj nema kazališta za djecu!? Irci nisu navikli ići u kazalište svaki vikend s djecom jer nemaju gdje gledati dobre predstave! Eto, koliko smo u Zagrebu sretni s brojnim kazalištima!

Vagon prvog razreda

Danas započinjemo s probama za prvu jesensku premijeru - Vagon prvog razreda. Radi se o malom školskom mjuziklu, punom pjesme, plesa i stihova poznatih hrvatskih pjesnika, kojim želimo dobrodošlicu prvašićima u školske klupe (ali  ne samo njima - predstava je za djecu od 4 do 9 godina)! Na veliko zanimanje publike, predstavu obnavljamo svakih nekoliko godina, s novim generacijama prvašića.

Na nedavnoj smo audiciji odabrali šest mladih, još neafirmiranih glumačkih imena koji će dati predstavi novu energiju. Pozivamo vrtiće i škole, ali i Centre za kulturu, da nam se već sada jave i rezerviraju termine za jesen, a onima koji se jave do kraja lipnja, obećajemo i poseban popust!

CD s popularnim pjesmicama iz predstave već sada možete nabaviti u kazalištu po cijeni od 20 kuna. Dovoljno vremena da ih naučite do jeseni!

Dođite na Fight Club!

Ne, nije riječ o poznatom filmskom klubu boraca, nego o projektu udruge Crowd koja na ovakvim druženjima suprostavlja poznata lica i mišljenja oko raznih tema vezanih za Internet, društvene mreže, nove tehnologije i sl.

Nakon uspješnog prvog Fighta, na kojem se fajtalo oko iPhone-a i BlackBerryja, tema drugog fajta je Kruha i igara (tj. za i protiv društvenih mreža, poput Facebook, Twittera itd.). Ovaj put će se na suprotnim stranama naći i vlasnici Male scene, Vitomira i Ivica. Pogodite tko je na kojoj strani!

Vaša djeca se ne mogu "otkačiti" s Interneta i s fejsa? Zabrinjava vas što se više druže putem računala i mobitela, nego uživo? Pridružite nam se i dajte svoj glas jednoj od strana! Bit će zabavno, edukativno i korisno!

Fight će se održati 8. lipnja u 18 sati, u Teatru Exit (Centar za kulturu i film A. Cesarec). Ulaz je besplatan, no broj mjesta je ograničen, stoga se što prije prijavite ovdje!

Stigao je ljetni krimić

 Što savršeno ide uz jadransku plažu, pjesmu cvrčaka, zvuk valova i bljesak sunca? Knjiga u ruci!

Pravo ljetno štivo stiže iz Naklade Ljevak!

Knjiga bez imena anonimnog autora donosi smrt svakome tko je pročita. Barmen Sanchez, zločinački šef El Santino, nekoliko lovaca na ucjene i plaćeni ubojica odjeven kao Elvis, dva nemilosrdna redovnika, detektiv iz Odjela za istraživanje nadnaravnog, umirovljeni policajac koji ne odustaje, borac golim šakama na preuređenom Harleyu te cijela hrpa polusvijeta susrest će se na divljim ulicama Santa Mondege.

Tarantino se miješa s Da Vincijevim kodom u ovoj prvotno samostalno objavljenoj internetskoj senzaciji. Ne zaboravite: svatko tko pročita Knjigu bez imena biva ubijen. Jedini način da ustanovite zašto, jest da je i sami pročitate!

Meki uvez će vas koštati 139 kuna, a tvrdi 169 kuna. Mala scena i Ljevak samo za čitatelje newslettera daju popust od 10 % na navedene cijene, a akcija vrijedi ako newsletter prosijedite na e-mail marketing@naklada-ljevak.hr

Lipanjska gostovanja

Ovaj mjesec idemo na još nekoliko gostovanja pa nas možete vidjeti i izvan Zagreba:

Nagradna anketa

Lipanjski dobitnici naše web ankete su:

  • Dubravka Sigečan uljepšat će se proizvodima Oriflame kozmetike
  • Renata Sisak ide u Inicijativu učiti engleski
  • Krešimir Višnar informatički će se obrazovati u Infokatedri
  • Alan Šućur saznat će sve o malim životinjicama u Larousseovoj enciklopediji koju poklanja Ljevak

Čestitamo!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by