Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Ne propustite Priču o kotaču ovaj vikend!
(19.5.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

 Dragi prijatelji,

unatoč najavama da smo prošli vikend odigrali posljednje predstave za građanstvo u ovoj sezoni, još nismo spremni na rastanak do jeseni. Veći broj roditelja koji je u subotu vidio Priču o svjetlu, izrazio je želju da pogleda još koju predstavu iz naše serije priča za najmlađu djecu za koje je teško dobiti mjesta. Vaša želja, naša zapovijed!

U petak i subotu igramo dodatnih šest izvedbi Priče o kotaču, za djecu od 1,5 do 5 godina. Dođite zajedno sa svojim prijateljima, susjedima i omogućite djeci nezaboravan prvi, drugi, treći susret s kazalištem!

A o čemu se tu zapravo radi?

Prvo bijaše Oblak...

Predstave za djecu od 0 do 5 godina, već su godinama hit u zapadnoeuropskom kazalištu, i ne samo za mladu publiku, jer one probijaju granice konvencionalnog kazališta i istražuju do sada nepoznate mogućnosti kazališne komunikacije.

Ivica Šimić prvu je takvu predstavu, Priču o oblaku postavio 2002., a godinu poslije i Priču o kotaču. U početku su predstave igrale isključivo po dječjim vrtićima, no zahvaljujući velikom interesu roditelja, unazad dvije sezone možete ih vikendom pogledati i u Maloj sceni. U ožujku ove godine našu smo popularnu trilogiju za najmlađe zaokružili Pričom o svjetlu.

Ovakav tip predstava možete vidjeti samo u Maloj sceni! Radi se o posebnom konceptu predstave posebno prilagođenom najmlađem uzrastu. Svaku izvedbu u Maloj sceni gleda svega 40 gledatelja (zajedno s djecom!) koji sjede na jastučićima, malim stolcima, bliski glumcu i onome što se događa na pozornici.

A događa se nešto jako važno... što uspijeva zadržati pažnju najmlađih čak 35 minuta!

"Ja sam u to sumnjala dok nisam vidjela oduševljenje jednogodišnjaka koji su upijali Priče o oblaku, kotaču....Ostala sam ugodno iznenađena. Jednogodišnjaci su prva i najdivnija publika - ne govore riječima, ali govore osmijehom i zato bravo Mala Sceno!", napisala nam je jedna mama na Facebooku.

O kotačima

Kad kotača ne bi bilo, sve bi se zaustavilo: automobili i bicikli, romobili, motocikli, svi tricikli i stocikli, svi brodovi i motori, procesori, kolektori, svi bageri i traktori,  svi tramvaji, šinobusi, svi vlakovi, autobusi, svi liftovi, dizalice, oralice, drobilice, sve mašine, aparati, svi strojevi i alati...

Kotač je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svugdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. To što je izum kotača pokrenuo čovječanstvo odraslima je notorna činjenica na koju se ne obaziremo. A djeci?

Vitomira Lončar s puno će pažnje i ljubavi uvesti najmlađe u svijet kotača i upoznati ih s njihovom važnošću te naučiti ponekim pojmovima. Ne budite iznenađeni ako vam dijete nakon predstave zatraži dizalicu jer ona ima kotače!

"... većina djece mi je željela ispričati kako je bilo i što su sve čuli o kotačima. Ozarenost njihovih lica i sjaj u njihovim dječjim očima ne može ništa nadomjestiti. Veselje i energija koju su mi dali je neizmjerna.", napisala nam je jedna mama nakon posjete predstave vrtiću.

Iznenađenje!

Jana će iznenaditi svako dijete balonom i svojom veselom najmanjom bočicom, Janom Junior, koja će izmamiti osmjeh na lice vaših najmlađih. Posjet kazalištu će Vam sigurno ostati u dugom i  jako lijepom sjećanju. Naučite svoju djecu pravim vrijednostima uz Janu Junior.

Rezervirajte svoja mjesta

Priča o kotaču igrat će u petak 21.5. u 17 i 18.30 sati te u subotu 22.5. u 10, 11.30, 17 i 18.30 sati. Četrdeset mjesta po predstavi već se počelo puniti, stoga brzo rezervirajte svoja  mjesta za ovaj poseban događaj!

Cijena ulaznice je 35 kuna po čovjeku, a možete ih rezervirati i platiti internetom ili telefonski na 01 468 3352.

Vidimo se u kazalištu!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by