Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Veljača u Maloj sceni
(1.2.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Ana i Mia

Krajem siječnja s velikim smo uspjehom imali praizvedbu naše najnovije predstave za mlade, društveno angažirane predstave ANA i MIA mladih umjetnica Jelene Kovačić i Anice Tomić. Ana i Mia su najbolje prijateljice koje izvanredno igraju mlade Nika Mišković i Mia Biondić, no Ana i Mia su također personificirana imena koje u žargonu rabe oboljeli od opakih bolesti anoreksije i bulimije.

Govoreći o anoreksiji i bulimiji, predstava istovremeno govori i o suosjećanju, razumijevanju, odrastanju, tijelu, hrani, usamljenosti, hrabrosti, ali i o ignoriranju i potpunoj neosjetljivosti društva koje oboljele odbacuje i na svojevrstan način stigmatizira.

O predstavi se jako puno izvještavalo u medijima, dobili smo dobre kritike. Pogledajte fotografije iz predstave te s premijere!

Pozivamo vas da najnovije vijesti vezane za predstavu, video isječke, fotografije i ostalo pratite na našoj stranici na Facebooku.

Ne propustite Anu i Miu svaku subotu u veljači u 20 sati. Rezervirajte svoje ulaznice!

Priča o svjetlu

Svi vi koji s nestrpljenjem iščekujete novu priču za najmlađe, krajem mjeseca doći ćete na svoje! Nakon popularne Priče o oblaku i Priče o kotaču, od 25. veljače stiže nova predstava za djecu od 1,5 do 5 godina PRIČA O SVJETLU. Autor predstave te glavni i jedini glumac je Ivica Šimić, a bavit će se raznim izvorima i značenjima svjetlosti. U tome će mu pomoći mlada Željka Fabijanić s Akademije dramskih umjetnosti, koja će uskoro postati prva magistrica oblikovanja svjetla sa zagrebačke Akademije! Time Mala scena nastavlja suradnju s mladim umjetnicima.

Ova će se predstava izvoditi za najviše 40 gledatelja, zajedno s djecom, stoga je već sada veliki interes za ulaznicama. Rezervirajte svoja mjesta što prije!

Priča o proljeću

U iščekivanju Priče o svjetlu, sa zadovoljstvom najavljujemo gostovanje još jedne predstave za malu djecu, koju je Ivica Šimić režirao u Kazalištu lutaka u Zadru. U subotu 13. veljače u 10 i 11.30 sati u Maloj sceni ćete imati priliku pogledati Priču o proljeću, jednu iz ciklusa predstava Proljeće, Ljeto, Jesen i Zima koje zajedno tvore Vrtuljak tajni.

Priču o proljeću i tajne sakrivene u zemlji otkriva Krtica, vrtlarka koju igra Sanja Zalović. Zemlja je majka životu, biljkama i životinjama, od nje sve počinje i u nju se sve vraća. U njoj je sakriven život, ona je naše izvorište i naše odredište. Kao u kakvom prekrasnom vrtu, na njoj i u njoj događaju se čudesni događaji koje treba otkriti.

Za sada su sve ulaznice rezervirane, no nešto će se ulaznica vjerojatno osloboditi dva dana prije predstave pa nas nazovite u četvrtak 11.2. iza 18 sati popodne ili u petak 12.2. ujutro od 8 i pokušajte doći do ulaznica. Maksimalan broj gledatelja na svakoj izvedbi je 35.

Posebna ponuda za čitatelje newslettera Male scene

Mala scena u suradnji s Nakladom Ljevak pripremila je posebnu akciju samo za čitatelje ovog newslettera - veliki popust na dva popularna romana za mlade iz trilogije Kameno srce! Kameno srce mnogi su prolasili boljom i od Harry Pottera!

Kameno Srce 1. dio trilogije - redovna cijena 120 kuna, cijena s 10% popusta: 108 kuna

 Željezna Ruka 2. dio trilogije - redovna cijena 129 kuna, cijena s 10% popusta:: 116 kuna

Komplet 1. i 2. dio trilogije Kameno Srce: cijena 249 kuna

Naručite obje knjige i drugi dio trilogije vam dajemo uz 50% popusta za samo 64,5 kuna, a cijena kompleta tada iznosi 185 kuna.

POŽURITE! Prvih 20 kupaca nagradit ćemo jednom gratis knjigom iz Biblioteke SMS!

Možete izabrati između sljedeća tri naslova:

 • Daniel Defoe - Robinson Crusoe • Silvija Šesto - Tko je ubio Pašteticu • Nada Mihelčić - Bilješke jedne gimnazijalke

Ova pogodnost je moguća ako ovaj newsletter Male scene proslijedite direktno na e-mail: marketing@naklada-ljevak.hr

Obavezno pošaljite svoje podatke uz narudžbu i navedete koju knjigu od tri ponuđene želite GRATIS.

Subotnje matineje

U ovom najkraćem mjesecu u godini, nudimo vam obilje novih i starijih predstava za razne uzraste djece i mladih. Hladno zimsko vrijeme idealno je za posjet kazalištu!

 • subota 6. veljače - u 10 i 11.30 sati Priču o kotaču maloj djeci i roditeljima ispričat će Vitomira Lončar. Popodne u 17 sati zabavit će vas cabaret Roda i lisac, ali i naučiti da drugima ne valja činiti ono što ne želite da vama drugi čine. Večernji termin namijenjen je mladima od 11 godina na više i odraslima, za Anu i Miu
 • subota 13. veljače - ujutro u 10 i 11.30 gostuje već spomenuta Priča o proljeću, a popodne u 17 sati čeka vas Baukač, strašno biće iz mraka ormara, ali koje nitko više ne shvaća ozbiljno. Navečer u 20 sati upoznat ćete Anu i Miu.
 • subota 20. veljače - u 10 i 11.30 Ivica Šimić priča Priču o oblaku, a popodne u 17 sati sviramo rock'n'roll uz Dva miša. U 20 sati ponavljamo Anu i Miu.
 • subota 27. veljače - u 10 i 11.30 sati prvi ćete put nakon premijere vidjeti Priču o svjetlu, a popodne u 17 sati upoznat ćete zločestu Kravu Ružicu i njene prijatelje na farmi kojima zadaje glavobolju. Navečer u 20 sati pozivamo sve mlade da prije subotnjeg izlaska pogledaju Anu i Miu, predstavu koja jezikom mladih govori o tabu temama, anoreksiji i bulimiji.

Svoje ulaznice rezervirajte ovdje.

Gostovanja

Naše predstave, osim u Zagrebu, možete vidjeti i u drugim mjestima. Pozovite nas u svoj grad i mi ćemo rado doći! Ovaj mjesec gostujemo u nekoliko gradova:

 • 2. veljače u 10 sati Pale sam na svijetu razveselit će djecu dječjeg vrtića u Đurđevcu
 • 3. veljače u 12 sati naš hit za mlade Debela upotpunit će program veselog karnevala u Crikvenici
 • 9. i 10. veljače Krava Ružica gostuje u pulskom INK-u. Oba dana možete je pogledati u 9.30 i u 11 sati.
 • 18. i 19. veljače još jedan teen hit Vanda gostuje u Zorin domu u Karlovcu

Nagradna igra

Nastavljamo s našom dobro znanom nagradnom igrom: ispunite pitanja u anketi na našoj web stranici i konkurirate za lijepe nagrade naših sponzora!

Ovaj mjesec sretnici su:

 • Marina Maletić učit će engleski u Inicijativi
 • Tomislav Brkić dobiva poklon paket Oriflame kozmetike
 • Milan Bujan obrazovat će se u Infokatedri
 • Višnja Dubovečak osvojila je ulaznice za subotnju matineju

Čestitamo!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by