Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Studeni u Maloj sceni
(4.11.2009.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dragi prijatelji,

Što vas dovodi u kazalište? Je li to potreba da svojem djetetu pružite uvid u neki drugi, umjetnički svijet? Uživate li u pogledu na svoje dijete dok se smije, veseli, rastužuje, dok duboko proživljava emocije koje dolaze s pozornice? Veseli vas razgovor nakon predstave, uz kolače i sok, zajedničko vrijeme s obitelji nakon napornog radnog tjedna? Svatko ima svoj razlog zašto je kazalište visoko na listi omiljenog obiteljskog izlaska, a u Maloj sceni želimo da se osjećate kao kod dobrih i dragih prijatelja.

Uskoro slavimo dvadeseti rođendan, dvadeset godina druženja s mnogim generacijama djece. Zahvaljujemo vam za sve zajedničke osmjehe, ali i suze jer bez njih i naše pobjede bi manje vrijedile. Želimo da Mala scena (p)ostane vaša oaza dobrih emocija i vrijednosti koje želite usaditi svojoj djeci - poštenju, iskrenosti, marljivosti. Pišite nam zašto volite kazalište i kako Mala scena može biti još bolja i najbolja.

Padobranci osvojili Australiju

Simbol Australije i Sydneya, glasovita Sydney Opera House, ugostila je protekla tri tjedna naše Padobrance. Ovo je bilo njihovo trideseto međunarodno gostovanje i, slobodno možemo reći, vrhunac uspjeha građenog u zadnje tri godine. Larisa Navojec i Damir Klemenić izveli su sedamnaest potpuno rasprodanih predstava, u dvorani odmah do slavne Lize Minnelli. Naime, Opera ogušćuje samo vrhunske umjetnike i umjetnička ostvarenja, a Mala scena je, kao jedino hrvatsko kazalište koje je ikada imalo čast nastupiti na daskama ove prestižne umjetničke kuće, potvrdila svoj status najboljeg kazališta za djecu iz srednje i istočne Europe.

Galeriju fotografija s turneje možete pogledati ovdje. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture, Gradskom uredu za kulturu, a posebno hrvatskom konzulatu u Sydneyu i generalnog konzulici, gđi Mirjani Piskulić, koja se sjajno brinula za naše umjetnike.

Kazališne subote

Ovaj vam mjesec predlažemo da svoje subote obogatite odlaskom u kazalište, gdje ćete podjednako uživati u klasicima Male scene, ali i u modernim predstavama iz proteklih sezona. 

Za one najmlađe, koji još skupljaju hrabrost prvog odlaska u kazalište, igramo već vam poznate Priču o oblaku 7., 14. i 28. studenog te Priču o kotaču 21. studenog. Ove predstave igraju subotom prije podne u 10 i 11.30 sati, igramo ih za svega 40-ak gledatelja te se uvijek traži karta više!

Za malo stariju djecu preporučujemo naše dugogodišnje hitove Pale sam na svijetu 7. studenog i Kraljevnu na zrnu graška 14. studenog. Žestoki rock'n'roll miševi iz Ezopove basne o seoskom i gradskom mišu zabavit će vas 21. studenog, a strašni Baukač koji viri iz ormara i ispod kreveta potrudit će se uplašiti vas 28. studenog. No, bez brige, samo malo, dovoljno da se nasmijete i zavrištite u isti trenutak! Sve ove predstave igraju subotom u 17 i 18.30 sati. Brzo rezervirajte svoja mjesta!

Dani dječje radosti

Prosinac je mjesec kojem se najmlađi posebno vesele, a najviše radosti izazvat će dva veseljaka u najboljim godinama: Sveti Nikola i Djed Mraz. Mala scena nudi vam jedinstven doživljaj ovih blagdana: povedite svoju djecu u kazalište pa zajedno pogledajte jednu o naših popularnih predstava, a nakon nje dočekajte Svetog Nikolu ili Djeda Mraza koji stižu s punim vrećama darova. 

Termini naših predstava u prosincu već su poznati, stoga požurite i na vrijeme osigurajte svoja mjesta!

Cijena ulaznice je 40 kuna, a potrebno je unaprijed pripremiti i donijeti poklon s imenom djeteta. Rezervirane ulaznice se kupuju najkasnije dva dana prije predstave.

Nastavak suradnje s B.netom

Krugu podržavatelja Male scene nedavno se pridružio naš stari-novi sponzor, tvrtka B.net Hrvatska. Na mladima svijet ostaje česta je fraza u našem govoru, no to je fraza u koju u B.netu čvrsto vjeruju, kao što vjeruju i u rad Male scene, koja se kroz niz godina profilirala u vodeće kazalište za najmlađe. Treću godinu zaredom B.net je ponosni sponzor kazališta koje je sinonim istinske i jedinstvene zabave za najmlađe.

B.net Hrvatska je vodeći pružatelj usluga kabelske distribucije i treći telekom operator po broju korisnika na hrvatskom tržištu. Kompanija je nastala spajanjem dvije vodeće kabelske kuće, DCM-a i Adriatic kabela, u rujnu 2007. te je danas jedna od rijetkih koje hrvatskim privatnim i poslovnim korisnicima nude cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga odnosno kabelsku televiziju (čak 100 atraktivnih regionalnih, nacionalnih i svjetskih programa), brz širokopojasni pristup internetu i usluge telefonije. B.net ima doseg do 250 tisuća hrvatskih kućanstava putem vlastite mreže, i to u svim najvećim nacionalnim geografskim i gospodarskim sjedištima (Osijeku, Rijeci, Solinu, Splitu, Velikoj Gorici, Zadru i Zagrebu), a tijekom višegodišnjeg rada etablirao se i kao pouzdan poslovni partner za više od 300 domaćih i međunarodnih tvrtki čiji uspjeh i razvoj prati i unaprjeđuje inovativnim telekomunikacijskim rješenjima.

Oriflame za Suvag

Naš sponzor, poznati kozmetički brand Oriflame, odlučio je pomoći Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora Suvag. Tako kupnjom iz posebne Oriflameove ponude u vrijednosti od 49,00 kn dobivate na dar maskaru za samo 4,90 kn. Upravo taj iznos Oriflame donira Suvagu od svake vaše narudžbe. Pomozite i vi generacijama djece da izrastu u zdrave i sretne ljude!

Sve o kozmetici Oriflame možete naći na njihovoj web stranici www.oriflame.hr, a s proizvodima će vas upoznati i Oriflame promotori na našim subotnjim matinejama kroz sezonu.

Naša gostovanja

Naše će predstave u studenom moći vidjeti djeca i mladi hrvatskih gradova:

  • Debela gostuje 18.11. u Krapinskim toplicama u 10 sati
  • Baukač gostuje 22.11. u Samoboru u 17 sati
  • Krava Ružica gostuje 25.11. u Zaboku u 10 sati

Nagradna anketa

Ovaj mjesec sretan je za čitatelje weba Male scene!

  • Matea Vidulić dobila je poklon Oriflame kozmetike
  • Nikolina Petranović dobila je dvije ulaznice za matineju Male scene
  • Nela Preglej ići će na tečaj engleskog u Inicijativu
  • Hrvoj Cepetić pohađat će informatički tečaj u Infokatedri

Čestitamo odbitnicima, a vas ostale pozivamo da ispunite anketu na www.mala-scena.hr (ako već niste!)

Ponovno na repertoaru

Postavili smo termine subotnjih matineja za siječanj. S obzirom da ste pitali za određene naslove koji nisu još igrali na matinejama ove sezone, ispunit ćemo vam želju pa ćete tako u siječnju moći ponovno vidjeti obiteljsku predstavu Bum Tomica 16. siječnja, vitešku priču za mlade Kralj A 23. siječnja i svjetski hit, Padobrance, 9. siječnja 2010. Rezervirajte svoja mjesta!

Počele probe za novu predstavu

Naša druga premijera u sezoni bit će društveno angažirana predstava za mlade AN - - - - - - - -A & - - - - MIA. Hvaljene autorice mlađe generacije Anica Tomić i Jelena Kovačić, uz pomoć mladih glumica Nike Mišković i Mije Biondić, progovorit će o problemima koje muče mnoge mlade, o bolestima anoreksiji i bulimiji. Kroz istraživački proces s glumcima (work in progress) Anica i Jelena pokušat će pronaći odgovore na složena pitanja i uzroke problematičnog ponašanja kod mladih ljudi, a sve to kroz kazališnu predstavu prilagođenu tinejdžerskom uzrastu. Premijera će biti u 28. siječnja 2010.

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by