Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Listopad u Maloj sceni
(02.10.2009.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Dragi prijatelji,

s novom kazališnom sezonom predstavili smo vam naš novi vizualni identitet (hvala agenciji Bruketa&Žinić), našu novu web stranicu (hvala Adoru) te ste imali priliku pogledati našu prvu premijeru - Kravu Ružicu.

Ovaj mjesec nastavljamo s mnoštvom programa u Maloj sceni - za male i velike, za roditelje, učitelje i pedagoge. Opširnije u nastavku...

Krava Ružica

Krava Ružica duhovita je priča o toleranciji i prihvaćanju u kojoj briljiraju Nera Stipičević i Ana Majhenić, a čiju ste premijeru imali prilike vidjeti 7. rujna. Predstava na slobodnoj prodaji  igra u subotu 3.10. u 17 sati i 10.10. u 17 i 18.30. Ne propustite ovu predstavu o zločestoj kravi koja gnjavi ostale životinje na farmi i uz koju će se mališani naučiti kako biti dobri i prihvatiti tuđe mane. Ulaznica je 35 kuna, a možete ih rezervirati ovdje.

Sponzor predstave je Voćko sa svojim brandovima, sokovima za djecu obogaćenima vitaminima - Frutaminima i Friksterom.

Bullying - događa se i meni

Mala scena i udruga SOS-Dječje selo Hrvatska, uz temu predstave Krava Ružica - međuvršnjačko nasilje (engl. bullying), organiziraju stručni skup u Maloj sceni 6. listopada 2009. u 10 sati koji će okupiti relevantne stručnjake koji se bave ovom tematikom. Naš je zajednički cilj senzibilizirati i educirati publiku predstave, ali i cjelokupnu javnost te ohrabriti djecu i mlade, roditelje, učitelje i pedagoge da progovore o nasilju.

Sve vas koji ste već vidjeli ili ćete pogledati predstavu, molimo da ispunite anketu o predstavi i o bullyingu. Ovdje možete naći edukativni materijal o bullyingu, autorice Gordane Daniel, pedagoške savjetnice u SOS-Dječjem selu.

Padobranci rasprodani u Australiji!

Najljepši poklon našem kazalištu za dvadeseti rođendan priredit će Padobranci ili o umjetnosti padanja, koji će nastupiti u svjetski poznatoj Sydney Opera House, gdje će imati osamnaest rasprodanih izvedbi! Mala scena jedino je hrvatsko kazalište kojem je ovo ikad uspjelo!

Larisa Lipovac i Damir Klemenić predstavit će najbolji hrvatski kazališni izvozni proizvod australskoj publici, među kojom su i brojni Hrvati, a ovo je trideseti međunarodni festival na kojem Padobranci nastupaju.

Gostovanje podržavaju Ministarstvo kulture, Gradski ured za kulturu te Generalni konzulat RH u Sydneyu.

Domaći festivali

Predstave Male scene nastupit će ovaj mjesec na domaćim festivalima: naša kontroverzna predstava Superspasiteljice ušla je u selekciju 12. Festivala HC ASSITEJ koji okuplja najuspjelija hrvatska i svjetska ostvarenja za djecu i mlade te ćete je moći vidjeti 14.10. u Centru za kulturu u Čakovcu.

Krava Ružica i Roda i lisac dio su programa Festivala Opatija; Kravu Ružicu možete pogledati 11.10., a Rodu i lisca 25.10. u Opatiji.

Osim festivala, naše predstave koje sufinancira Ministarstvo kulture gostuju u centrima za kulturu: Antuntun 2.10. gostuje u Koprivnici, Vandu 12.10. možete vidjeti u Kutini, Baukač gostuje 28.10. u Gospiću, a Krava Ružica 29.10. u Našicama.

Subotnje matineje

Pozivamo vas s djecom i mladima na pravi obiteljski izlazak!

Ovaj smo mjesec iz naše bogate kazališne ponude pripremili za svaki uzrast ponešto:

Napomena: često nas zovete radi rezervacije ulaznica za subotnje predstave, za koje sva mjesta u tom trenutku budu rezervirana. No, uvijek postoji mogućnost da u zadnji trenutak dođete do željenih ulaznica! Nazovite nas petkom između 18 i 18.30 sati ili dođite u 18 sati na našu blagajnu i pokušajte doći do prvh slobodnih ulaznica za subotu!

Budite nam prijatelj!

Mala scena je aktivna na najpoznatijoj društvenoj mreži, popularnom Facebooku.

Postanite nam prijatelj i svakodnevno pratite što se događa u Maloj sceni!

Nagradnjače

U novoj sezoni nastavljaju vas nagrađivati naši sponzori.

Sve što trebate učiniti jest ispuniti anketu, odabrati poklon i čekati izvlačenje sretnih dobitnika! A ovaj mjesec razveselit ćemo:

  • Meri Ivančević dobiva poklon paket Oriflame kozmetike
  • Hana Leaković će učiti engleski u Inicijativi
  • Matea Mandir McConnell će ići na informatički tečaj u Infokatedru
  • Renata Ćurković osvojila je ulaznice za matineju

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by